fbpx

MENU

MENU NA 1 – 5 MARZEC

PONIEDZIAŁEK
Śniadanie: dietetyczne naleśniki z jabłkami
II śniadanie: kolorowa sałatka makaronowa z mozzarellą
Obiad: kurczak duszony w sosie chrzanowym
Podwieczorek: ciasto cytrynowe z musem porzeczkowym
Kolacja: hiszpańska zupa z chorizo

WTOREK
Śniadanie: pasta jajeczna z serem feta
II śniadanie: wytrawne ciasto z warzywami
Obiad: bigos w wersji dietetycznej
Podwieczorek: budyń czekoladowy z kaszy jaglanej
Kolacja: pełnoziarnisty makaron z dynią i parmezanem

ŚRODA
Śniadanie: sycąca sałatka zimowa z kaszą bulgur
II śniadanie: płatki jaglane z ziarnami granatu i migdałami
Obiad: mięsno-warzywne pulpeciki z sosem musztardowym
Podwieczorek: serek z brzoskwiniami
Kolacja: „ruska” tarta

 

CZWARTEK
Śniadanie: różowy hummus buraczany z sezamem i oliwkami
II śniadanie: omlet z karmelizowanymi śliwkami
Obiad: jogurtowy indyk z brzoskwiniami
Podwieczorek: czekoladowy jogurt bananowo-melonowy
Kolacja: polędwiczki na mleczku kokosowym z makaronem ryżowym

PIĄTEK
Śniadanie: migdałowa jaglanka z masłem orzechowym
II śniadanie: jogurt wiśniowy z granolą
Obiad: rybka w sosie koperkowo-czosnkowym
Podwieczorek: muffiny z gorzką czekoladą i jagodami goji
Kolacja: kremowa zupa pomidorowa