MENU  30 STYCZEŃ – 3 LUTY

 

PONIEDZIAŁEK 

Dieta optimum/vege:

Śniadanie: Serek twarogowy z morelową konfiturą i pieczywem wasa

II śniadanie: Żółta sałatka z makaronem orzo, kukurydzą, ananasem i filetem indyka

II śniadanie vege: Żółta sałatka z makaronem orzo, kukurydzą i ananasem

Obiad: Sharma z pieczonymi ziemniakami, papryką i pomidorami

Obiad vege: Makaron z marchewką, imbirem i tofu

Podwieczorek: Ciasto jogurtowe z jabłkami

Kolacja: Tarta na kruchym spodzie ze szpinakiem, suszonymi pomidorami i kindziukiem

Kolacja vege: Tarta na kruchym spodzie ze szpinakiem, serem mozzarella i suszonymi pomidorami

Zestaw biurowy:

II śniadanie: Żółta sałatka z makaronem orzo, kukurydzą, ananasem i filetem indyka

II śniadanie vege: Żółta sałatka z makaronem orzo, kukurydzą i ananasem

Obiad: Sharma z pieczonymi ziemniakami, papryką i pomidorami

Obiad vege: Makaron z marchewką, imbirem i tofu

Podwieczorek: Ciasto jogurtowe z jabłkami

 

WTOREK 

Dieta optimum/vege:

Śniadanie: Hummus z fasoli, batatów, pasty sezamowej i prażonymi pestkami slonecznika

II śniadanie: Koktajl truskawka w czekoladzie

Obiad: Pieczona pierś kurczaka z frytkami warzywnymi i sosem ziołowym

Obiad vege: Pęczotto z warzywami

Podwieczorek: Kokosowe chia

Kolacja: Ciecierzyca po bretońsku

Zestaw biurowy:

II śniadanie: Koktajl truskawka w czekoladzie

Obiad: Pieczona pierś kurczaka z frytkami warzywnymi i sosem ziołowym

Obiad vege: Pęczotto z warzywami

Podwieczorek: Kokosowe chia

 

ŚRODA  

Dieta optimum/vege:

Śniadanie: Wytrawne muffiny

II śniadanie: Sałatka z serem korycińskim, granatem i sosem balsamicznym

Obiad: Pieczone risotto z pieczarkami i kurczakiem

Obiad vege: Kotlety jajeczne z brokułami

Podwieczorek: Galaretka jogurtowa z wiśniami

Kolacja: Zupa a`la ramen z masłem orzechowym

Zestaw biurowy:

II śniadanie: Sałatka z serem korycińskim, granatem i sosem balsamicznym

Obiad: Pieczone risotto z pieczarkami i kurczakiem

Obiad vege: Kotlety jajeczne z brokułami

Podwieczorek: Galaretka jogurtowa z wiśniami

 

CZWARTEK  

Dieta optimum/vege:

Śniadanie: Kanapki z pastą oliwkową, pomidorkami koktajlowymi, papryką i szpinakiem

II śniadanie: Koktajl porzeczkowo-bananowy

Obiad: Miodowe filety w lekkiej panierce z otrębów pszennych z kaszą bulgur i gotowanymi buraczkami

Obiad vege: Tarta z buraczkami i serem feta

Podwieczorek: Pudding z tapioki

Kolacja: Sałatka z kabanosem i lekkim winegretem

Kolacja vege: Sałatka z lekkim winegretem

Zestaw biurowy:

II śniadanie: Koktajl porzeczkowo-bananowy

Obiad: Miodowe filety w lekkiej panierce z otrębów pszennych z kaszą bulgur i gotowanymi buraczkami

Obiad vege: Tarta z buraczkami i serem feta

Podwieczorek: Pudding z tapioki

 

PIĄTEK  

Dieta optimum/vege:

Śniadanie: Placuszki z gruszką i jagodami goji

II śniadanie: Sałatka z ryżowa z łososiem

II śniadanie vege: Sałatka z ryżowa z halloumi

Obiad: Makaron z miruną w sosie szpinakowym

Obiad vege: Makaron z tofu w sosie szpinakowym

Podwieczorek: Chałwowy budyń jaglany z sezamem

Kolacja: Zupa warzywna z tortellini

Zestaw biurowy:

II śniadanie: Sałatka z ryżowa z łososiem

II śniadanie vege: Sałatka z ryżowa z halloumi

Obiad: Makaron z miruną w sosie szpinakowym

Obiad vege: Makaron z tofu w sosie szpinakowym

Podwieczorek: Chałwowy budyń jaglany z sezamem