MENU  26 – 30 WRZESIEŃ

 

PONIEDZIAŁEK 

Dieta optimum/vege:

Śniadanie: Dietetyczne naleśniki z jabłkami i cynamonem

II śniadanie: Kolorowa sałatka z mozzarellą, pomidorkami koktajlowymi, papryką i sezamem

Obiad: Kurczak duszony w sosie jogurtowo-ziolowym z ryżem jaśminowym

Obiad vege: Kotleciki z cukinii i kaszy jaglanej

Podwieczorek: Ciasto cytrynowe z musem z czarnej porzeczki

Kolacja: Hiszpańska zupa z chorizo

Kolacja vege: Zupa hiszpańska z zieloną oliwą

Zestaw biurowy:

II śniadanie: Kolorowa sałatka z mozzarellą, pomidorkami koktajlowymi, papryką i sezamem

Obiad: Kurczak duszony w sosie jogurtowo-ziolowym z ryżem jaśminowym

Obiad vege: Kotleciki z cukinii i kaszy jaglanej

Podwieczorek: Ciasto cytrynowe z musem z czarnej porzeczki

„Obiad w pudełku”

Obiad: Kurczak duszony w sosie jogurtowo-ziolowym z ryżem jaśminowym

Obiad vege: Kotleciki z cukinii i kaszy jaglanej

 

WTOREK 

Dieta optimum/vege:

Śniadanie: Pasta jajeczna z serem feta, szczypiorkiem i chlebem żytnim

II śniadanie: Wytrawne ciasto z warzywami

Obiad: Bigos w wersji dietetycznej

Obiad vege: Bigos w wersji dietetycznej

Podwieczorek: Budyń czekoladowy z kaszy jaglanej z bananem i wiórkami kokosowymi

Kolacja: Pełnoziarniste spaghetti z dynią i parmezanem

Zestaw biurowy:

II śniadanie: Wytrawne ciasto z warzywami

Obiad: Bigos w wersji dietetycznej

Obiad vege: Bigos w wersji dietetycznej

Podwieczorek: Budyń czekoladowy z kaszy jaglanej z bananem i wiórkami kokosowymi

„Obiad w pudełku”

Obiad: Bigos w wersji dietetycznej

Obiad vege: Bigos w wersji dietetycznej

 

ŚRODA  

Dieta optimum/vege:

Śniadanie: Sałatka z kaszą bulgur,kurczakiem, cukinią i papryką

Śniadanie vege: Sałatka z kaszą bulgur,kurczakiem, cukinią i papryką

II śniadanie: Płatki jaglane z ziarnami granatu, migdałami i orzechami laskowymi

Obiad: Mięsno-warzywne pulpeciki z sosem chrzanowym i kaszą jęczmienną

Obiad vege: Włoski makaron z orzechami i rodzynkami

Podwieczorek: Serek z otrębami owsianymi i brzoskwiniami

Kolacja: „ruska” tarta

Zestaw biurowy:

II śniadanie: Płatki jaglane z ziarnami granatu, migdałami i orzechami laskowymi

Obiad: Mięsno-warzywne pulpeciki z sosem chrzanowym i kaszą jęczmienną

Obiad vege: Włoski makaron z orzechami i rodzynkami

Podwieczorek: Serek z otrębami owsianymi i brzoskwiniami

„Obiad w pudełku”

Obiad: Mięsno-warzywne pulpeciki z sosem chrzanowym i kaszą jęczmienną

Obiad vege: Włoski makaron z orzechami i rodzynkami

 

CZWARTEK 

Dieta optimum/vege:

Śniadanie: Różowy hummus buraczany z ciecierzycą i prażonym sezamem

II śniadanie: Omlet z karmelizowanymi śliwkami

Obiad: Indyk w sosie brzoskwiniowym z brokułem i ryżem basmati

Obiad vege: Gulasz warzywny z ciecierzycą

Podwieczorek: Czekoladowy koktajl melonowy

Kolacja: Polędwiczki wieprzowe z cukinią i papryką na mleczku kokosowym z makaronem ryżowym

Kolacja vege: Krem ogórkowy z serem camembert

Zestaw biurowy:

II śniadanie: Omlet z karmelizowanymi śliwkami

Obiad: Indyk w sosie brzoskwiniowym z brokułem i ryżem basmati

Obiad vege: Gulasz warzywny z ciecierzycą

Podwieczorek: Czekoladowy koktajl melonowy

„Obiad w pudełku”

Obiad: Indyk w sosie brzoskwiniowym z brokułem i ryżem basmati

Obiad vege: Gulasz warzywny z ciecierzycą

 

PIĄTEK  

Dieta optimum/vege:

Śniadanie: Migdałowa jaglanka z masłem orzechowym i bananem

II śniadanie: Jogurt wiśniowy z granolą z płatkami migdałowymi, orzechami laskowymi i pestkami słonecznika

Obiad: Miruna z ziemniakami i kiszoną kapustą

Obiad vege: Leczo z kaszą jęczmienną, fasolką szparagową i papryką

Podwieczorek: Muffiny z gorzką czekoladą, jagodami goji i pestkami dyni

Kolacja: Kremowa zupa pomidorowa

Zestaw biurowy:

II śniadanie: Jogurt wiśniowy z granolą z płatkami migdałowymi, orzechami laskowymi i pestkami słonecznika

Obiad: Miruna z ziemniakami i kiszoną kapustą

Obiad vege: Leczo z kaszą jęczmienną, fasolką szparagową i papryką

Podwieczorek: Muffiny z gorzką czekoladą, jagodami goji i pestkami dyni

„Obiad w pudełku”

Obiad: Miruna z ziemniakami i kiszoną kapustą

Obiad vege: Leczo z kaszą jęczmienną, fasolką szparagową i papryką