MENU 30 STYCZEŃ – 3 LUTY
PONIEDZIAŁEK
Dieta optimum/vege:
Śniadanie: Serek twarogowy z morelową konfiturą i pieczywem wasa
II śniadanie: Żółta sałatka z makaronem orzo, kukurydzą, ananasem i filetem indyka
II śniadanie vege: Żółta sałatka z makaronem orzo, kukurydzą i ananasem
Obiad: Sharma z pieczonymi ziemniakami, papryką i pomidorami
Obiad vege: Makaron z marchewką, imbirem i tofu
Podwieczorek: Ciasto jogurtowe z jabłkami
Kolacja: Tarta na kruchym spodzie ze szpinakiem, suszonymi pomidorami i kindziukiem
Kolacja vege: Tarta na kruchym spodzie ze szpinakiem, serem mozzarella i suszonymi pomidorami
Zestaw biurowy:
II śniadanie: Żółta sałatka z makaronem orzo, kukurydzą, ananasem i filetem indyka
II śniadanie vege: Żółta sałatka z makaronem orzo, kukurydzą i ananasem
Obiad: Sharma z pieczonymi ziemniakami, papryką i pomidorami
Obiad vege: Makaron z marchewką, imbirem i tofu
Podwieczorek: Ciasto jogurtowe z jabłkami
WTOREK
Dieta optimum/vege:
Śniadanie: Hummus z fasoli, batatów, pasty sezamowej i prażonymi pestkami slonecznika
II śniadanie: Koktajl truskawka w czekoladzie
Obiad: Pieczona pierś kurczaka z frytkami warzywnymi i sosem ziołowym
Obiad vege: Pęczotto z warzywami
Podwieczorek: Kokosowe chia
Kolacja: Ciecierzyca po bretońsku
Zestaw biurowy:
II śniadanie: Koktajl truskawka w czekoladzie
Obiad: Pieczona pierś kurczaka z frytkami warzywnymi i sosem ziołowym
Obiad vege: Pęczotto z warzywami
Podwieczorek: Kokosowe chia
ŚRODA
Dieta optimum/vege:
Śniadanie: Wytrawne muffiny
II śniadanie: Sałatka z serem korycińskim, granatem i sosem balsamicznym
Obiad: Pieczone risotto z pieczarkami i kurczakiem
Obiad vege: Kotlety jajeczne z brokułami
Podwieczorek: Galaretka jogurtowa z wiśniami
Kolacja: Zupa a`la ramen z masłem orzechowym
Zestaw biurowy:
II śniadanie: Sałatka z serem korycińskim, granatem i sosem balsamicznym
Obiad: Pieczone risotto z pieczarkami i kurczakiem
Obiad vege: Kotlety jajeczne z brokułami
Podwieczorek: Galaretka jogurtowa z wiśniami
CZWARTEK
Dieta optimum/vege:
Śniadanie: Kanapki z pastą oliwkową, pomidorkami koktajlowymi, papryką i szpinakiem
II śniadanie: Koktajl porzeczkowo-bananowy
Obiad: Miodowe filety w lekkiej panierce z otrębów pszennych z kaszą bulgur i gotowanymi buraczkami
Obiad vege: Tarta z buraczkami i serem feta
Podwieczorek: Pudding z tapioki
Kolacja: Sałatka z kabanosem i lekkim winegretem
Kolacja vege: Sałatka z lekkim winegretem
Zestaw biurowy:
II śniadanie: Koktajl porzeczkowo-bananowy
Obiad: Miodowe filety w lekkiej panierce z otrębów pszennych z kaszą bulgur i gotowanymi buraczkami
Obiad vege: Tarta z buraczkami i serem feta
Podwieczorek: Pudding z tapioki
PIĄTEK
Dieta optimum/vege:
Śniadanie: Placuszki z gruszką i jagodami goji
II śniadanie: Sałatka z ryżowa z łososiem
II śniadanie vege: Sałatka z ryżowa z halloumi
Obiad: Makaron z miruną w sosie szpinakowym
Obiad vege: Makaron z tofu w sosie szpinakowym
Podwieczorek: Chałwowy budyń jaglany z sezamem
Kolacja: Zupa warzywna z tortellini
Zestaw biurowy:
II śniadanie: Sałatka z ryżowa z łososiem
II śniadanie vege: Sałatka z ryżowa z halloumi
Obiad: Makaron z miruną w sosie szpinakowym
Obiad vege: Makaron z tofu w sosie szpinakowym
Podwieczorek: Chałwowy budyń jaglany z sezamem